Prof. Dr. Gijs van Bussel

Agile werken en de impact daarvan op het HR-beleid

Prof. Dr. Gijs van Bussel (1954), Zwitser, is hoogleraar HRM, Executive Reward en Strategy aan de Business University Nyenrode. Hij verbindt de academische wereld met de praktijk. Gijs van Bussel heeft een ruime praktijkervaring, begonnen bij Polaroid gevolgd door Organon, Tyco, NMB (ING), PwC, Philips, Novartis (CH) en nu bij Jerónimo-Martins (PT) in verschillende functies van verkoper en adviseur tot Executive Vice-President in HRM. Hij schreef met Ralph Jacobs en Ir. Marijn Tielemans het boek: the Secret of Agile Organizations (2015). Momenteel is hij een ondernemend hoogleraar, woont in Zwitserland, werkt en adviseert in Portugal en last but not least opa van 4 kleinkinderen.

Ron Meyer

‘Control’ houden binnen een wendbare organisatie

Ron Meyer is directeur van de Center for Strategy & Leadership, een internationaal advies- en opleidingsorganisatie en hoogleraar Strategisch Leiderschap bij Tias School for Business & Society, Universiteit van Tilburg, waar hij onderzoek doet op het gebied van strategie en leiderschap, en doceert in diverse masters programma’s. Ron heeft politicologie en economie gestudeerd aan de University of Alberta in zijn vaderland, Canada, en heeft hij zijn MBA en PhD voltooid aan de Erasmus Universiteit. Sinds 1998 heeft hij bij de Center for Strategy & Leadership boardroom consultancy werk gecombineerd met bedrijfsopleidingen en toegepast management onderzoek. Als consultant werkt hij met een aantal internationale top bedrijven aan vraagstukken zoals concernstrategie, organisatieontwikkeling, internationalisering, innovatie en leiderschapsontwikkeling. Als trainer en spreker heeft hij seminars gegeven voor honderden bedrijven wereldwijd en heeft hij gastlezingen gegeven aan meer dan 30 universiteiten. Hij heeft vele artikelen en boeken geschreven, waaronder het internationaal toonaangevende strategietekstboek Strategy - Process, Content, Context: An International Perspective, waarvan meer dan 250.000 exemplaren zijn verkocht. Dit boek wordt op 200 universiteiten wereldwijd gebruikt. Zijn meest recente boek, Leadership Agility: Developing Your Repertoire of Leadership Styles, werd gepubiceerd in September 2017.

Allard Droste

Fire side sessie – Iedereen de baas – Medewerkers worden mede-ondernemer

Allard Droste is ondernemer en bestsellerauteur. Allards boek 'Semco in de Polder' is genomineerd als Managementboek van het Jaar 2017. Na 10 jaar te hebben gewerkt voor Stork, werd hij in 2007 eigenaar van metaalbewerkingsbedrijf Aldowa te Rotterdam. Gestart met een lean management praktijk werkt Allard nu met een sterke hands-on mentaliteit om processen te vereenvoudigen.

Maarten van Beek

Dit programma wordt nog aangepast aan de laatste actualiteiten

Maarten van Beek (1973) heeft vijftien jaar internationale ervaring in HR. Voor zijn tijd bij ING werkte hij als HR Directeur bij Unilever en als Vice President HR en Corporate Communications bij Mölnlycke Health Care in Zweden. 

Maarten heeft gewoond en gewerkt in New York, Genève, Sao Paulo, Singapore, Londen en Göteborg. Hij studeerde Organisatiepsychologie in Leiden en deed zijn tweede master in Human Resource Development aan de Universiteit van Twente. In zijn huidige rol is Maarten eindverantwoordelijk voor alle HR-activiteiten binnen ING Nederland, België en Luxemburg. In deze zin is hij dan ook zeer nauw betrokken  bij de agile transformatie van ING. Maarten is o.a. toezichthouder van de NPO en van Cordaid. Daarenboven publiceerde hij onlangs  het boek “HR impact – De Kracht van vakmanschap”. 

 

Jurriaan Kramer

Praktijkcase Agile: Waar gaat het mis en wat kunt u eraan doen?

Jurriaan Kamer heeft veel hands-on ervaring in het begeleiden van agile transformaties, onder andere als interim manager bij Aegon en digitale transformatie coach bij Schiphol. Hij is partner in het organisatie transformatie bureau The Ready wat zich niet alleen richt op agile in IT maar vooral hoe je agile kunt toepassen in het gehele bedrijf. Jurriaan is een regelmatig keynote spreker en schreef diverse veelgelezen artikelen zoals "You won't become agile by implementing Scrum", "Beyond Agile: why agile hasn't fixed your problems" en "How to build your own Spotify model?"

Jeroen Busscher 

Afsluiting - Wat te doen?

Dat Jeroen Busscher een verleden heeft als kunstenaar toont zich nog altijd in zijn manier van spreken, denken en aanpak. Inmiddels is hij een gevestigde naam in managementland. Hij geldt als een autoriteit op het gebied van gedragsinterventies in organisaties. Door middel van creatieve oplossingen helpt hij managers en organisaties in transformatieprocessen. Zijn sprankelende manier van praten maken hem een geliefd Keynote. Hij VLOGt, maakte radio, schrijft columns en dit voorjaar komt zijn achtste boek uit: de Leerrevolutie. Zijn boeken Pimp je afdeling, Turbomanagement en Onbeperkt Houdbaar werden bestsellers. Jeroen is tevens (gast-) docent bij diverse managementopleidingen en hogescholen.