18 juni 2019

08:30 - 09:00

Ontvangst met koffie en thee.

09:00 - 11:00

Agile werken en de impact daarvan op het HR-beleid 

 • Waarom Agile werken? 
 • Wat bereik je met Agile werken? 
 • Aansprekende voorbeelden. 
 • Wat is de impact van Agile werken op het HR-beleid?  

Prof. dr. Gijs van Bussel, Nyenrode Business Universiteit.

11:00 - 11:15

Koffie- en theepauze

11:15 - 12:30
12:30 - 13:30

Lunch

 

13:30 - 15:30

'Control’ houden binnen een wendbare organisatie  

 •   Het ontwikkelen van strategic agility. Hoe spelen organisaties in op een snel-veranderende, onvoorspelbare omgeving?  
 • Het ontwikkelen van organizational agility. Hoe worden organisaties ingericht en gestuurd om flexibel, adaptief en responsief te zijn?  
 • Het ontwikkelen van leadership agility. Hoe kunnen leiders hun effectiviteit verhogen in het aansturen en mobiliseren van een wendbare organisatie?  

‘Agile’ is meer dan een tool – het is een volledig ander manier van werken. Agility gaat om het vermogen om snel, flexibel en adaptief in te spelen op de ontvouwende omstandigheden. Het gaat niet om improviseren, maar om beheerst kunnen handelen zonder top-down beheersing. Met andere woorden, de Agility benadering hanteert een alternatieve kijk op‘control’ – niet directief maar kanaliserend. In deze sessie zullen we het agility principe toepassen op het richting geven aan de organisatie (‘strategic agility’ in plaats van ‘strategische planning’) en op het mobiliseren van de organisatie (‘organizational agility’ in plaats van ‘hiërarchische sturing’). Vervolgens zullen we bekijken hoe deze manier van werken consequenties heeft voor de benodigde leiderschap en ‘volgerschap’ binnen de organisatie en de onderliggende gedragsrepertoires en competenties.  

Prof. dr. Ron Meyer, Hoogleraar Strategisch Leiderschap bij Tias School for Business & Society, Universiteit van Tilburg, Academic Director binnen het Senior Executive Program van TIAS en directeur van de Center for Strategy & Leadership, een internationaal advies- en opleidingsorganisatie.

15:30 - 15:45

Koffie en Theepauze

15:45 - 17:00
17:00 - 18:00

Incheck hotelkamer en mogelijkheid om even op te frissen. 

18:00 - 19:30

Diner

19:30 - 21:00

Fire side sessie – Iedereen de baas – Medewerkers worden mede-ondernemer  

Op een zeer interactieve wijze neemt Allard de deelnemers mee in zijn wereld waar medewerkers weer mede-ondernemers worden. Hoe je een omgeving creëert waarin mensen weer in hun kracht komen. Weg met de standaard structuren als afdelingen, functieprofielen, beoordelingsgesprekken of authorisatieschema's. Terug naar vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid. Pas dan komt de betrokkenheid terug en boek je geweldige resultaten.  

Allard Droste, Professioneel dromer, bestsellerschrijver, investeerder, coach, spreker, ondernemer van Rotterdams metaalbedrijf Aldowa.

21:00

Borrel in Plesman bar

19 juni 2019

07:30 - 09:00

Ontbijt - Inloop

09:00 - 11:00

Agile more than a buzz word 

‘Agile’ wordt tegenwoordig in één adem gecombineerd met andere buzz woorden zoals ‘disrupting’, ‘IT start-up’, en ‘VUCA’. Het wordt gezien als het ultieme antwoord om als organisatie relevant te blijven in deze ambigue, onzekere en snel veranderde wereld. Om relevant te blijven voor onze klanten en sneller in te spelen op hun vragen. Is agile nu echt dit wondermiddel?
Tijdens deze sessie verkennen we waar en waarom agile waarde kan creëren. Aan de hand van praktijk cases zoals ING gaan we opzoek naar haar relevantie voor uw organisatie.

De volgende vragen passeren de revue: 

 • Wat is agile eigenlijk? En wat niet? 
 • Kan agile ook werken in non-IT departementen zoals HR? 
 • Wat is de rol van HR in een agile organisatie? 
 • Waarom is “vakmanschap’ cruciaal in een agile organisatie?

Maarten van Beek, UT-alumnus technische bedrijfskunde, is directeur human resources (hr) bij de ING. 

11:00 - 11:15

Koffie- en theepauze

11:15 - 12:30

Vervolg Maarten van Beek 

12:30 - 13:30

Lunch

13:30 - 15:00

Praktijkcase Agile: Waar gaat het mis en wat kunt u eraan doen?
 

 • Veelvoorkomende problemen bij agile transformaties
 • Hoe pas je agile toe buiten de IT teams en in de boardroom
 • Succesvol en duurzaam transformeren

Agile is niet slechts een nieuwe manier van werken voor de (IT) teams. Het is een verandering van het gehele "operating system" van een organisatie. Cultuur, leiderschap, beloning, besluitvorming, alles wordt geraakt. In deze interactieve sessie gaan we in op bekende misvattingen en veelvoorkomende problemen bij agile transformaties en wat je eraan kunt doen. We kijken hoe u agile principes kunt toepassen in de boardroom, en we besteden aandacht aan hoe u succesvol een transformatie kunt inzetten.

Jurriaan Kamer  partner in het organisatie transformatie bureau The Ready

15:00 - 15:15

Koffie- en theepauze

15:15 - 17:00

Afsluiting - Wat te doen?

Jeroen Busscher gaat op interactieve wijze met de deelnemers in gesprek. Wat gaat u nu doen als HR-afdeling om het gehoorde te concretiseren?