Dag 1: Masterclass Agile Werken voor HR

09:00 - 12:3027 juni

Agile werken en de impact daarvan op het HR-beleid

> Waarom Agile werken?
> Wat bereikt u met Agile werken?
> Aansprekende voorbeelden.
> Wat is de impa:ct van Agile werken op het HR-beleid?

Prof. dr. Gijs van Bussel - Hoogleraar HRM, Executive Reward and Strategy Nyenrode Business Universiteit

12:30 - 13:3027 juni

Lunch

13:30 - 17:0027 juni

Leadership development in de agile organisatie

De mythe van de charismatische en visionaire CEO is ook in de 21e eeuw nog steeds springlevend. De externe omgeving waarin bedrijven opereren, is intussen echter ingrijpend veranderd door digitalisering en disruptieve innovatie. Complexiteit en tempo zijn exponentieel toegenomen en de concurrentie komt steeds vaker uit onverwachte hoek.

De hedendaagse leider vertrouwt voor visieontwikkeling en strategiebepaling dan ook niet langer alleen op zichzelf, maar onderscheidt zich door coöperatief vermogen. Hij of zij brengt actief verbinding tot stand: zowel intern in de organisatie als met externe netwerken en stakeholders.

Leadership heeft zich ontwikkeld tot coaching en samenwerking. Van een egocentrische naar een ecocentrische aanpak. Deze leadership ontwikkeling heeft een grote invloed op uw aanpak als HR professional. Talenten binnen uw organisatie ontdekken, loswoelen en optimaal inzetten staat centraal. In deze workshop krijgt u inzicht in de implicaties van leadership development en ontvangt u handvatten om als HR-professional voorop te lopen in de snel veranderende organisatie.

Onderwerpen die aan bod komen:

> Agile organisaties; Setting en uitdagingen
> Agile organisaties en leadership development
> Impact van ecocentrische aanpak op leadership development.

Prof. Dr. Katleen de Stobbeleir - Professor Leadership & HRM Vlerick Business School

17:00 - 18:0027 juni

Inchecken voor hotelkamer en mogelijkheid om even op te frissen.

18:00 - 19:3027 juni

Diner

19:30 - 21:0027 juni

Fire side sessie – Iedereen de baas – Medewerkers worden mede-ondernemer

Op een zeer interactieve wijze neemt Allard de deelnemers mee in zijn wereld waar medewerkers weer mede-ondernemers worden. Hoe je een omgeving creëert waarin mensen weer in hun kracht komen. Weg met de standaard structuren als afdelingen, functieprofielen, beoordelingsgesprekken of authorisatieschema's. Terug naar vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid. Pas dan komt de betrokkenheid terug en boek je geweldige resultaten.

Allard Droste, Professioneel dromer, bestsellerschrijver, investeerder, coach, spreker, ondernemer van Rotterdams metaalbedrijf Aldowa.

21:0027 juni

Netwerkborrel Plesman bar

21:00 - 07:3027 juni

Overnachting Nyenrode Business Universiteit campus

Dag 2: Masterclass Agile Werken voor HR

07:30 - 09:0028 juni

Ontbijt - inloop

09:00 - 12:3028 juni

‘Control’ houden binnen een wendbare organisatie

> Het ontwikkelen van strategic agility. Hoe spelen organisaties in op een snel-veranderende, onvoorspelbare omgeving?
> Het ontwikkelen van organizational agility. Hoe worden organisaties ingericht en gestuurd om flexibel, adaptief en responsief te zijn?
> Het ontwikkelen van leadership agility. Hoe kunnen leiders hun effectiviteit verhogen in het aansturen en mobiliseren van een wendbare organisatie?

‘Agile’ is meer dan een tool – het is een volledig ander manier van werken. Agility gaat om het vermogen om snel, flexibel en adaptief in te spelen op de ontvouwende omstandigheden. Het gaat niet om improviseren, maar om beheerst kunnen handelen zonder top-down beheersing. Met andere woorden, de Agility benadering hanteert een alternatieve kijk op‘control’ – niet directief maar kanaliserend.

In deze sessie zullen we het agility principe toepassen op het richting geven aan de organisatie (‘strategic agility’ in plaats van ‘strategische planning’) en op het mobiliseren van de organisatie (‘organizational agility’ in plaats van ‘hiërarchische sturing’). Vervolgens zullen we bekijken hoe deze manier van werken consequenties heeft voor het benodigde leiderschap en ‘volgerschap’ binnen de organisatie en de onderliggende gedragsrepertoires en competenties.

Prof. dr. Ron Meyer, Hoogleraar Strategisch Leiderschap bij Tias School for Business & Society, Universiteit van Tilburg, Academic Director binnen het Senior Executive Program van TIAS en directeur van de Center for Strategy & Leadership, een internationaal advies- en opleidingsorganisatie

12:30 - 13:3028 juni

Lunch

13:30 - 15:0028 juni

Praktijkcase Agile: Waar gaat het mis en wat kunt u eraan doen?

>
Veelvoorkomende problemen bij agile transformaties
> Hoe pas je agile toe buiten de IT teams en in de boardroom
> Succesvol en duurzaam transformeren

Agile is niet slechts een nieuwe manier van werken voor de (IT) teams. Het is een verandering van het gehele "operating system" van een organisatie. Cultuur, leiderschap, beloning, besluitvorming, alles wordt geraakt. In deze interactieve sessie gaan we in op bekende misvattingen en veelvoorkomende problemen bij agile transformaties en wat je eraan kunt doen. We kijken hoe u agile principes kunt toepassen in de boardroom, en we besteden aandacht aan hoe u succesvol een transformatie kunt inzetten.

Jurriaan Kamer  partner in het organisatie transformatie bureau The Ready

15:15 - 17:0028 juni

Afsluiting - Wat te doen?

Jeroen Busscher gaat op interactieve wijze met de deelnemers in gesprek. Wat gaat u nu doen als HR-afdeling om het gehoorde te concretiseren?

 

17:00 - 17:1528 juni

Uitreiking certificaten

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.